- Maak een giststarter. Maak sap van de appels en doe dit met de helft van de suiker in
een vat. Snijd de bananen in schijfjes en kook ze 20 minuten in ca. 2 1/2 liter water.
Giet het sap door een zeef in het vat en roer tot de suiker geheel is opgelost. Voeg twee
sulfiettabletjes bij en dek het vat af.
- Doe na 24 uur de andere ingrediënten erbij behalve de rest van de suiker en de
vitaminetabletjes. Laat dit vier dagen gisten bij 22° C en
roer het regelmatig door.
- Giet de most in een gistingsfles voeg een vitaminetabletje bij en doe een prop watten in
de hals van de fles. Suiker toevoegen steeds als de gisting vermindert. Door laten gisten
tot S.G. 0.995 of 1.000.
- Hevel over, vul niet aan, sluit de fles weer af met watten.
- Laat de sherry twee jaar staan, dan overhevelen en bottelen.
|