Meer recepten met:  [appel] Terug   Index
 

APPELWIJN (rood)

 
Droge rode tafelwijn
per 4,5 liter
Ingrediënten: Hoeveelheden:
Gemengde appels 3000 gram
Suiker 870 gram
Druivenconcentraat (rood) 665 gram
Vlierbessen 1000 gram
Pecto-enzym 10 gram
Gist (Bordeaux) en gistvoedingszout
Campdentabletten (sulfiet)

  • Maak een giststarter. Maak sap van de appels en giet dit in het gistingsvat en voeg twee sulfiettabletjes toe.
  • Was de vlierbessen, maak er pulp van, zeef het sap en giet het in het gistingsvat en dek deze af. Giet 1 liter kokend water over de pulp van de vlierbessen en roer dit 5 minuten. Zeef de pulp en doe het sap in het vat.
  • Giet 2 liter water over beide pulprestanten en roer vijf minuten. Zeef het en doe het in het vat en voeg twee sulfiettabletjes toe. Voeg na afkoeling het enzym toe en dek het vat af. Voeg de volgende dag de overige ingrediënten toe en vul het volume aan tot 4,5 liter. Laat dit vijf dagen gisten (22° C.).
  • Giet de most door een zeef in een gistingsfles, plaats een waterslot en laat hem droog uitgisten. Hevel over en herhaal dit wanneer de wijn helder is. Zet hem gedurende 24 maanden koel weg en hevel elke drie maanden over, zolang er bezinksel wordt gevormd.
 
Meer recepten met:  [appel] Terug   Index