- Maak een giststarter. Maak sap van de appels en giet dit in het gistingsvat en voeg twee
sulfiettabletjes toe.
- Pers sinaasappels uit tot de hoeveelheid sap 450 gram is. Doe dit met de enzymen in het
gistingsvat en dek deze af.
- Hevel de volgende dag het heldere sap over. Doe dan de rest van de ingrediënten erbij
behalve de bloemen en vul het volume aan met gekookt water tot 4½ liter.
- Laat dit 3 dagen in een vat gisten bij 22° C. en roer twee
keer per dag. Giet de most in een fles, plaats een waterslot en doe er na vijf dagen de
steriele bloemen bij. Laat het uitgisten tot S.G. 0.995 of 1.000.
- Hevel over en zeef de bloemen eruit. Hevel weer over als de wijn helder is. Zet hem
gedurende 12 maanden koel weg en hevel elke drie maanden over, waarbij een ½
sulfiettabletje wordt toegevoegd.
- Laat de wijn dan nog zes maanden rijpen op de fles.
|