Maak een giststarter. Was de bessen en kneus ze
met een houten stamper in het gistingsvat. Voeg
hierbij de helft van de suiker. Spoel de rozijnen
schoon, hak ze fijn en doe ze in het vat. Kook de
schijfjes banaan 20 min. in 5 liter water. Giet
het hete sap in het gistingsvat en roer tot de
suiker is opgelost. Voeg het enzym toe als de
most voldoende is afgekoeld, evenals de tannine,
de zuren, het gistvoedingszout en de gist. Vul
het volume aan tot 9 liter. Vijf dagen laten
gisten en geregeld roeren.
Pers de pulp uit, doe de most in een gistingsfles
met een waterslot.
Voeg de vitaminetabletjes toe en na vijf dagen de
rozenblaadjes.
Telkens als de gisting langzamer verloopt iets
suiker toevoegen.
Ga hier zo lang mogelijk mee door. Hevel over bij
S.G.1020.
Hevel weer over als de wijn helder is. Vul de
fles af. (eventueel met wodka 300 gram)
Twee jaar koel laten rusten en om de drie maanden
overhevelen.
Bottelen en nog twee jaar op de fles laten
rijpen.
|