Meer recepten met:  [braam] Terug   Index
 

BRAMENWIJN (medium)

 
 
Rode tafelwijn medium
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Bramen 4000 gram.
  Suiker 2000 gram.
  Bananen 500 gram.
  Druivenconcentraat (rood) 1300 gram.
  Wijnsteenzuur 5 gram.
  Tannine 10 gram.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist Bordeaux  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Was de bramen en kneus ze met een houten stamper in het gistingsvat. Kook de schijfjes banaan in 5 liter water ca. 20 min. Doe de suiker in het gistingsvat samen met het sap van de bananen en roer tot de suiker is opgelost. Voeg ook de fijngehakte rozijnen toe. Sluit het vat af.
  • Voeg na 24 uur de rest van de ingrediënten bij en breng het volume op 9 liter. Laat vijf dagen gisten. Regelmatig roeren.
  • Pers de pulp uit, doe de most in een gistingsfles met een waterslot. Laat de wijn geheel uitgisten. Daarna overhevelen en koel bewaren.
  • Hevel weer over als de wijn helder is. Vul de fles af.
  • Een jaar koel laten rusten en om de drie maanden overhevelen.
  • Bottelen en nog zes maand op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [braam] Terug   Index