Maak de bramen schoon, was ze goed en laat ze uit
lekken.
Doe de bramen met een fijngestampte campdentablet
in ruim koud water.(alle wormpjes komen er dan
uit).
Schil de citroen en pers het sap eruit.
Doe de bramen, het sap en de schil van de
citroen, citroenzuur en tannine in een emmer en
giet er de 4.5 liter kokend water overheen, zodat
alles goed onderstaat en druk het fruit fijn met
een grote lepel.
Dek de emmer af en laat hem twee dagen staan.
Dagelijks goed roeren.
Voeg de anti-pectine toe en laat 24 uur staan.
Los de suiker op in heet water.
Zeef het sap in een tweede emmer en voeg de
suikeroplossing toe samen met de gist en het
gistvoedingszout.
Dek de emmer af en zet hem drie dagen op een
warme plaats. (dagelijks roeren).
Zeef de most in een gistingsfles en sluit deze af
met een waterslot.
Als de gisting is voltooid, de wijn in een schone
fles overhevelen met toevoeging van een
fijngestampte campdentablet afsluiten met een
waterslot of een kurk.
Hevel iedere twee maanden over tot de wijn helder
is daarna bottelen.
|