Meer recepten met:  [braam] [vlierbloem] Terug   Index
 

BRAMEN - VLIERBLOEMENWIJN

 
 
Rode tafelwijn matig-droog
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Bramen 600 gram.
  Vlierbloesem 150 gram.
  Sinaasappel 1 stuks.
  Citroen 1 stuks.
  Suiker 1000 gram.
  Water tot 4.5 liter.
  Gist en gistvoedingszout  

  • Pluk de bramen op een mooie zonnige dag, verwijder alle ongerechtigheden maar was ze niet. Bramen en bloemen in een open gistingsvat overgieten met 2 liter kokend water. Koud laten worden en de pulp fijnknijpen. Laat de pulp drie dagen staan en roer iedere dag.
  • Zeef het fruit door een dichtgeweven doek en pers het sap eruit. Los in de rest van het water de suiker op en doe de siroop samen met het sap in een gistingsfles. Voeg de rasp en het sap van de citrusvruchten toe en doe de gist erbij. Vul de fles geheel met afgekoeld gekookt water zodra de eerste gisting voorbij is en sluit de fles met een waterslot.
  • Laat de most geheel uitgisten.
  • Daarna afhevelen en overbrengen in een schone fles en 6 maand laten staan.
  • Bottelen als de wijn geheel helder is.
  • Dit is een goede wijn die zich leent om in grotere hoeveelheid te worden gemaakt.
  •  
    Meer recepten met:  [braam] [vlierbloem] Terug   Index