Pluk de bramen op een mooie zonnige dag,
verwijder alle ongerechtigheden maar was ze niet.
Bramen en bloemen in een open gistingsvat
overgieten met 2 liter kokend water. Koud laten
worden en de pulp fijnknijpen. Laat de pulp drie
dagen staan en roer iedere dag.
Zeef het fruit door een dichtgeweven doek en pers
het sap eruit. Los in de rest van het water de
suiker op en doe de siroop samen met het sap in
een gistingsfles. Voeg de rasp en het sap van de
citrusvruchten toe en doe de gist erbij. Vul de
fles geheel met afgekoeld gekookt water zodra de
eerste gisting voorbij is en sluit de fles met
een waterslot.
Laat de most geheel uitgisten.
Daarna afhevelen en overbrengen in een schone
fles en 6 maand laten staan.
Bottelen als de wijn geheel helder is.
Dit is een goede wijn die zich leent om in
grotere hoeveelheid te worden gemaakt.
|