Meer recepten met:  [b......] Terug   Index
 

BREMBLOEMENWIJN

 
 
Witte wijn droog
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Brembloemen 2 liter.
  Citroenen 2 stuks.
  Sinaasappels 2 stuks.
  Suiker 1000 gram.
  Water tot 4.5 liter.
  Gist en gistvoedingszout  

  • Pluk 2 liter brembloemen, pluk alleen die bloemen die geheel open zijn. Doe deze samen met het sap van de citroenen en de sinaasappels in een open gistingsvat.
  • Kook het water met de suiker en de schil van de sinaasappels en de citroenen. Giet dit al roerend over de bloemen.
  • Voeg zodra dit voldoende is afgekoeld de gist toe en laat het geheel 4 dagen op een warme plaats gisten.
  • Zeef de most in een gistingsfles met een waterslot.
  • Als de wijn is uitgegist overhevelen in een schone gistingsfles.
  • Als de wijn geheel helder is bottelen en afsluiten met een kurk.
  • Deze wijn geeft een vrij droge smaak.
  •  
    Meer recepten met:  [b......] Terug   Index