Schil de bieten snijd ze in schijfjes, zet deze
op met het water en kook ze tot ze door en door
gaar zijn.
Zeef het vocht eerst door een zeef en daarna door
een dichtgeweven doek.
Pers de pulp goed uit, voeg de helft van de
suiker, het sap van de citroenen en de
giststarter toe.
Vul de fles voor 3/4 deel en zet deze weg op
kamertemperatuur.
Na enkele dagen moet de gisting beginnen, zodra
de gisting afneemt de rest van de suiker in
gedeelten toevoegen.
Als alle suiker verwerkt is en de wijn tot rust
gekomen is dan de wijn overhevelen.(dit is na ca.
8 weken.)
Vul nu de fles tot de hals.
Nog twee keer overhevelen steeds om de twee
maanden. Als de wijn 10 maanden oud is afproeven
en eventueel nazoeten.
Voor het bottelen 2 maanden opslaan in een koele
ruimte.
Het is een mooie rode wijn, geschikt als
tafelwijn, laat hem een tot vier jaar liggen en
drink hem op kamertemperatuur.
|