Meer recepten met:  [biet] Terug   Index
 

RODE BIETENWIJN

 
 
Halfzoete rode tafelwijn
per 10 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Rode bieten 10 kg.
  Suiker 2400 gram.
  Citroenen 2 stuks.
  Water 8 liter
  Gist en gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Schil de bieten snijd ze in schijfjes, zet deze op met het water en kook ze tot ze door en door gaar zijn.
  • Zeef het vocht eerst door een zeef en daarna door een dichtgeweven doek.
  • Pers de pulp goed uit, voeg de helft van de suiker, het sap van de citroenen en de giststarter toe.
  • Vul de fles voor 3/4 deel en zet deze weg op kamertemperatuur.
  • Na enkele dagen moet de gisting beginnen, zodra de gisting afneemt de rest van de suiker in gedeelten toevoegen.
  • Als alle suiker verwerkt is en de wijn tot rust gekomen is dan de wijn overhevelen.(dit is na ca. 8 weken.)
  • Vul nu de fles tot de hals.
  • Nog twee keer overhevelen steeds om de twee maanden. Als de wijn 10 maanden oud is afproeven en eventueel nazoeten.
  • Voor het bottelen 2 maanden opslaan in een koele ruimte.
  • Het is een mooie rode wijn, geschikt als tafelwijn, laat hem een tot vier jaar liggen en drink hem op kamertemperatuur.
  •  
    Meer recepten met:  [biet] Terug   Index