Meer B-bieren:   Terug   Index
 

ALTBIER

 
 
20 liter
  Ingrediėnten: Hoeveelheden:
  Pilsmout 3 EBC 4000 gram
  Caramelmout 150 EBC 400 gram
  Hallertau hop 50 gram
  Saaz hop 20 gram
  Gist: Delta gist X
     
  Maischwater : 16 liter Spoelwater : 9 liter

 

Maischschema:

Temperatuur:

52 °C

62 °C

71 °C

78 °C

Tijd:

15 min.

40 min.

25 min.

10 min.

 
 
  • Kooktijd 90 minuten.
  • Na 15 minuten de Hallertau hop toevoegen.
  • Na 60 minuten 10 gram Saaz hop toevoegen.
  • De rest na 90 minuten voor dry-hopping.
  • Begin S.G. 1050.   Eind S.G. 1012.
      
Meer B-bieren:   Terug   Index