Meer B-bieren:   Terug   Index
 

PORTER

 
 
20 liter
  Ingrediėnten: Hoeveelheden:
  Pilsmout 3600 gram
  Kristalmout 120 EBC 640 gram
  Chocolademout 800 EBC 140 gram
  Goldings hopbloemen 5 % A. 65 gram
  Goldings hoppellets 3,8 % A. 10 gram
  Gist: Yeasthead Delta A
     
  Maischwater : ± 16 liter Spoelwater : ± 12 liter

 

Maischschema:

Temperatuur:

53 °C

68 °C

73 °C

78 °C

Tijd:

15 min.

45 min.

15 min.

5 min.

 
 
  • Kooktijd : 90 minuten.
  • Na 15 minuten koken hoppellets en 55 gram hopbloemen toevoegen.
  • De rest 60 minuten later toevoegen.
  • Begin S.G. 1054.   Eind S.G. 1020.
      
Meer B-bieren:   Terug   Index