Meer B-bieren:   Terug   Index
 

SCOTCH ALE

 
 
20 liter
  Ingrediėnten: Hoeveelheden:
  Pilsmout 7 EBC 3500 gram
  Caramout 37 EBC 750 gram
  Caramout 150 EBC 750 gram
  Tarwevlokken 500 gram
  Saaz hopbloemen 26 gram
  Fuggles hopbloemen 16 gram
  Goldings hopbloemen 14 gram
  Karamel kleurstof 5 ml
  Gist: Wyest, nr 1728 Scottish Ale
     
  Maischwater : 18 liter Spoelwater : ± 11 liter

 

Maischschema:

Temperatuur:

53 °C

63 °C

73 °C

78 °C

Tijd:

15 min.

45 min.

30 min.

5 min.

 
 
  • Kooktijd : 80 minuten.
  • Hop toevoeging na 15 minuten koken, 6 gram Saaz, 8 gram Fuggles.
  • 10 minuten later de rest van de hop toevoegen.
  • Begin S.G. 1062.   Eind S.G. 1012.
      
Meer B-bieren:   Terug   Index