Meer C-bieren:   Terug   Index
 

STOUT

 
 
20 liter
  Ingrediėnten: Hoeveelheden:
  Pilsmout 3000 gram
  Tarwemout 500 gram
  Karamelmout 400 gram
  Ambermout 400 gram
  Zwarte mout 300 gram
  Kristalmout 200 gram
  Northern Brewer hop 50 gram
  Goldings hop 16 gram
  Gist: Yeasthead Delta A
     
  Maischwater : 16 liter Spoelwater ± 11 liter

 

Maischschema:

Temperatuur:

45 °C

53 °C

63 °C

73 °C

78°C

Tijd:

10 min.

30 min.

45 min.

20 min.

5 min.

 
 
  • Kooktijd : 90 minuten.
  • Na 15 minuten koken de Northern Brewer hop toevoegen.
  • De laatste 5 minuten de Goldings hop toevoegen.
  • Begin S.G. 1056.   Eind S.G. 1012.
      
Meer C-bieren:   Terug   Index