Meer C-bieren:   Terug   Index
 

TARWE BOKBIER

 
 
20 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Pilsmout 2000 gram
  Tarwemout 2000 gram
  Münchener mout 2000 gram
  Northern Brewer hop hopgetal 40-45 20 gram
  Hallertau hop hopgetal 40-45 50 gram
  Gist: Delta V
     
  Beslagwater : ± 19 liter Spoelwater : ± 10 liter

 

Maischschema:

Temperatuur:

53 °C

63 °C

73 °C

78 °C

Tijd:

30 min.

60 min.

30 min.

5 min.

 
 
  • Kooktijd : 70 minuten.
  • Na 15 minuten koken 20 gram Northern Brewer hop en 40 gram Hallertau hop toevoegen.
  • Na einde kooktijd 10 gram Hallertau hop toevoegen voor dry-hopping gedurende 15 minuten.
  • Begin S.G. ± 1070.   Eind S.G. ± 1010.
      
Meer C-bieren:   Terug   Index