Maak een giststarter. Snijd de bananen in
schijfjes en kook ze gedurende 20 minuten in 2
liter water. Doe de suiker in een gistingsvat.
Zeef hier de hete bananensap op en roer tot de
suiker is opgelost. Voeg nu het
druivenconcentraat toe met de zuren en de
gistvoeding. Vul de most aan tot ca. 4 liter met
gekookt water.
Als de most is afgekoeld tot 22° C. het pecto-enzym
toevoegen samen met de gist, daarna goed roeren.
Dagelijks gedurende vijf dagen een a twee keer
per dag doorroeren.
Zeef de most na die tijd in een gistingsvat met
een waterslot.
Vervolgens de wijn laten uitgisten tot deze droog
is.
Als het een zoetere wijn moet worden dan
overhevelen bij S.G.1005.
Hevel daarna over als de wijn echt helder is en
vul hem aan tot 5 liter. Bewaar de wijn gedurende
9 maanden bij ca. 10°
C. Om de drie maanden overhevelen en een 1/2
sulfiettabletje toevoegen.
Bottelen wanneer er geen depot meer wordt gevormd
en bewaar hem dan nog 6 maanden.
|