Meer recepten met:  [druif] Terug   Index
 

DRUIVENWIJN

 
 
Rode droge tafelwijn
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Druiven (rode of blauwe) 7800 gram.
  Suiker 660 gram.
  Gist Bourgogne  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Verwijder beschadigde en beschimmelde druiven, verwijder de steeltjes en was de druiven goed schoon. Maak een giststarter. Pers de vruchten met de hand tot pulp. Voeg indien nodig suiker toe. (S.G. moet ca. 1085 bedragen) en roer dit erdoor. Voeg twee sulfiettabletjes toe en dek het vat af.
  • Na 24 uur de gist c.q. de starter toevoegen. Zorg er tijdens de gisting voor dat de schillen zoveel mogelijk onder blijven. Uitpersen als de kleur diep genoeg is. (ca.10 a 12 dagen)
  • Hierna de most overbrengen in een gistingsfles met waterslot en uitlaten gisten tot S.G.995. Overhevelen na 1 a 1.5 maand als de wijn helder is. Bewaar hem koel en donker. Hevel om de drie maand over.
  • Bottelen en nog een jaar op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [druif] Terug   Index