Meer recepten met:  [druif] Terug   Index
 

DRUIVENWIJN

 
 
Witte droge tafelwijn
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Druiven (rode of blauwe) 7800 gram.
  Suiker 660 gram.
  Gist Hock - Hautes Sauterns  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Verwijder beschadigde en beschimmelde druiven verwijder de steeltjes en was de druiven goed schoon. Maak een giststarter. Pers de vruchten met de hand tot pulp en pers het sap eruit.
  • Voeg alleen indien nodig suiker toe. (S.G. moet ca. 1075 bedragen) en roer dit erdoor. Voeg twee sulfiettabletjes toe en dek het vat af.
  • Na 24 uur de gist c.q. de starter toevoegen. Laat het sap twee dagen gisten.
  • Hierna de most overbrengen in een gistingsfles met waterslot en uit laten gisten tot S.G.995. Overhevelen en het volume aanvullen.
  • Dan weer overhevelen als de wijn helder is. Zet de wijn zo donker en koel mogelijk.
  • Laat een jaar rijpen in de fles. Hevel om de drie maand over en geef een half sulfiettabletje.
  • Bottelen, de wijn kan nu vrij snel geserveerd worden.
  •  
    Meer recepten met:  [druif] Terug   Index