Meer recepten met:  [druif] [sherry] Terug   Index
 

DRUIVENSHERRY

 
 
Medium
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Druiven (rijpe witte) 1000 gram.
  Suiker (bruine) 1250 gram.
  Rozijnen 1000 gram.
  Bananen (overrijp) 500 gram.
  Aardappelschijfjes (geschild) 500 gram.
  Wijnsteenzuur 20 gram.
  Pecto-enzymen 15 gram.
  Vitamine B1 5 gram.
  Gist Sherry.  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Verwijder beschadigde en beschimmelde druiven verwijder de steeltjes en was ze goed schoon.
  • Maak een giststarter. Pers de vruchten met de hand tot pulp. Hak de rozijnen fijn. Kook de schijfjes banaan in 3 liter water gedurende ca. 20 min. Giet het hete bananensap bij de pulp van de rozijnen en de druiven. Roer alles goed door en laat het afkoelen. Voeg dan de enzymen en twee sulfiettabletjes toe en vul het volume aan tot 10 liter.
  • Na 24 uur de rest van de ingrediënten toevoegen, behalve de suiker.
  • Laat de most vier dagen gisten. Per dag meerdere malen goed roeren.
  • De most licht uitpersen.
  • Hierna de most overbrengen in een gistingsfles met waterslot en telkens als de gisting minder wordt voeren met suiker. De laatste keer bij S.G.1020. Hevel dan over maar vul het tekort niet aan.
  • Stop een prop watten in de hals van de fles, zodat er lucht bij kan. Hierna niet weer overhevelen en laat twee jaar zo staan.
  • Bottelen en nog een jaar op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [druif] [sherry] Terug   Index