Verwijder beschadigde en beschimmelde druiven
verwijder de steeltjes en was ze goed schoon.
Maak een giststarter. Pers de vruchten met de
hand tot pulp. Hak de rozijnen fijn. Kook de
schijfjes banaan in 3 liter water gedurende ca.
20 min. Giet het hete bananensap bij de pulp van
de rozijnen en de druiven. Roer alles goed door
en laat het afkoelen. Voeg dan de enzymen en twee
sulfiettabletjes toe en vul het volume aan tot 10
liter.
Na 24 uur de rest van de ingrediënten toevoegen,
behalve de suiker.
Laat de most vier dagen gisten. Per dag meerdere
malen goed roeren.
De most licht uitpersen.
Hierna de most overbrengen in een gistingsfles
met waterslot en telkens als de gisting minder
wordt voeren met suiker. De laatste keer bij
S.G.1020. Hevel dan over maar vul het tekort niet
aan.
Stop een prop watten in de hals van de fles,
zodat er lucht bij kan. Hierna niet weer
overhevelen en laat twee jaar zo staan.
Bottelen en nog een jaar op de fles laten rijpen.
|