Meer D-bieren:   Terug   Index
 

BARLEY WINE

 
 
20 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Pilsmout 7000 gram
  Münchener mout 1000 gram
  Karamelmout 300 gram
  Ambermout 1000 gram
  Hallertau hopbloemen 6 % A. 50 gram
  Saaz hopbloemen 3 % A. 20 gram
  Gist: Delta V
     
  Maischwater : ± 22 liter Spoelwater : ± 12 liter

 

Maischschema:

Temperatuur:

53 °C

63 °C

73 °C

78 °C

Tijd:

30 min.

60 min.

30 min.

5 min.

 
 
  • Kooktijd : 90 minuten.
  • Na 15 minuten koken de Hallertau hop toevoegen.
  • Na 60 minuten de Saaz hop toevoegen.
  • Begin S.G. 1100.   Eind S.G. 1020.
  • Bottelsuiker 160 gram. Indien nodig 1/2 liter giststarter bijvoegen.
      
Meer D-bieren:   Terug   Index