Meer D-bieren:   Terug   Index
 

TARWE KLOOSTERBIER

 
 
20 liter
  Ingrediėnten: Hoeveelheden:
  Pilsmout 4600 gram
  Tarwemout 2000 gram
  Chocolademout 300 gram
  Karamelmout 300 gram
  Zwarte mout 90 gram
  Northern brewer hop 44 gram
  Zoethout 30 gram
  Honing 300 gram
  Gist: Farma bovengist, 1 zakje waarmee 1 liter giststarter is gemaakt
     
  Maischwater : 20 liter Spoelwater : ± 10 liter

 

Maischschema:

Temperatuur:

53 °C

63 °C

73 °C

78 °C

Tijd:

40 min.

30 min.

30 min.

10 min.

 
 
  • Kooktijd : 90 minuten.
  • Na 15 minuten de hop bijvoegen.
  • 60 minuten later het zoethout toevoegen.
  • Begin S.G. 1100.   Eind S.G. 1030.
      
Meer D-bieren:   Terug   Index