Meer Fantasie-bieren:   Terug   Index
 

KORENWOLF (zomerbier)

 
 
20 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Pilsmout 2000 gram
  Tarwemout 1200 gram
  Gerstvlokken 9 EBC 300 gram
  Herzbrücker hopbloemen 3 % A. 35 gram
  Vlierbloesem vers geplukt of 30 gram of
  Vlierbloesem gedroogd 40 gram
  Gist: Eigen kweek uit "Hoegaarden witbier" of Delta gist M
     
  Maischwater : 14 liter Spoelwater : ± 12 liter

 

Maischschema:

Temperatuur:

52 °C

68 °C

78 °C

Tijd:

15 min.

60 min.

5 min.

 
 
  • De gerstvlokken worden 3 minuten gekookt in 4 liter brouwwater.
  • Vervolgens wordt 10 liter lauwwarm brouwwater toegevoegd en het geheel op een temperatuur gebracht van 52 °C.
  • Daarin de rest van de mout storten.
  • Kooktijd : 75 minuten.
  • Na 15 minuten hop toevoegen.
  • De vlierbloesem de laatste 10 minuten van de kooktijd toevoegen.
  • Begin S.G. ± 1048.   Eind S.G. ± 1012.
      
Meer Fantasie-bieren:   Terug   Index