Meer Fantasie-bieren:   Terug   Index
 

KRIEK

 
 
20 liter
  Ingrediėnten: Hoeveelheden:
  Pilsmout 3000 gram
  Caramout 1000 gram
  Ambermout 600 gram
  Tarwemout 400 gram
  Goldings hoppellets 40 gram
  Bruine suiker 100 gram
  Kersensap ± 2,5 liter
  Gist: Yeasthead Delta M
     
  Maiswater : ± 15 liter Spoelwater : ± 12 liter

 

Maischschema:

Temperatuur:

52 °C

63 °C

73 °C

78 °C

Tijd:

15 min.

45 min.

30 min.

5 min.

 
 
  • Kooktijd : 90 minuten.
  • Na 15 minuten koken de hop toevoegen.
  • Na 5 dagen open gisting de bruine suiker koken, laten afkoelen en samen met het kersensap bij het jonge bier doen.
  • Als het S.G. 1025 is het bier in een gistingsfles doen en laten uitgisten tot S.G. 1014.
  • Begin S.G. ± 1060.   Eind S.G. 1014.
      
Meer Fantasie-bieren:   Terug   Index