Maak een giststarter. Laat de gerst een nacht in
water weken.
Schil en hak de aardappelen.
Meng de rozijnen met de gerst en doe het mengsel
in een keukenmachine. Doe het fijngehakte mengsel
in een vat samen met de fijngehakte aardappelen.
Giet hierop zoveel kokend water dat alles net
onder staat en voeg de tannine en het citroenzuur
toe. Voeg een fijngestampt sulfiettabletje toe en
dek het vat af.
De volgende dag de giststarter en de gistvoeding
toevoegen en het vat tien dagen op een warme
plaats zetten, regelmatig doorroeren.
Daarna in een gistingsfles zeven en warm water
toevoegen tot 5 liter. Sluit de fles af met een
waterslot.
Als de gisting voltooid is de wijn overhevelen en
een half sulfiettabletje toevoegen.
Elke twee maanden overhevelen tot de wijn helder
is, dan bottelen.
Dit is een gemakkelijke wijn die probleemloos
helder zou moeten worden.
|