Meer recepten met:  [kers] Terug   Index
 

KERSENWIJN (droog)

 
 
Rode tafelwijn droog
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Kersen 1500 gram.
  Citroenen 2 stuks.
  Suiker 1500 gram.
  Water tot 4.5 liter.
  Gist en gistvoedingszout  

  • Pluk rijpe kersen en verwijder de steeltjes. Was de kersen en doe ze in een open vat en overgiet ze met zoveel kok kokend water dat de kersen goed onder staan.
  • Als de most is afgekoeld, de kersen kneuzen.
  • Na een dag of drie de kersen in een filterzak uitpersen. De most overbrengen in een gistingsfles en afsluiten met een prop watten.
  • Los de suiker op in ruim een liter water en voeg dat bij de most. Rasp de schil van de citroenen en voeg het sap en de rasp toe. Voeg de gist toe en laat dit 3 dagen gisten vul daarna de fles met gekookt afgekoeld water en breng een waterslot aan.
  • Laat de wijn geheel uitgisten (in het donker) en hevel na drie maanden.
  • Bottelen als de wijn geheel helder is.
  • De wijn kan vrij snel gedronken worden.
  •  
    Meer recepten met:  [kers] Terug   Index