| 
            Maak een giststarter. Was de bloemen. 
            Pers de sinaasappelen en de citroenen en kneus de
                gember. 
            Doe de klaver, de citroen-, het sinaasappelsap,
                de gember het citroenzuur en de tannine in een
                pan met 5 liter water. 
            Breng dit langzaam aan de kook en laat het 30
                minuten zachtjes trekken, onder voortdurend
                roeren. Daarna zeven en de most opvangen in een
                vat. Als de vloeistof lauwwarm is de anti-pectine
                toevoegen en het vat afdekken. 
            De volgende dag de giststarter en de gistvoeding
                toevoegen en het vat veertien dagen op een warme
                plaats zetten, regelmatig doorroeren. 
            Daarna in een gistingsfles zeven en deze
                afsluiten met een waterslot. 
            Zodra de gisting voltooid is de wijn overhevelen
                en een half sulfiettabletje toevoegen. 
            Elke twee maanden overhevelen tot de wijn helder
                is, dan bottelen.
        
         |