Meer recepten met:  [klaver] Terug   Index
 

KLAVER - CITRUSWIJN

 
 
Witte tafelwijn halfzoet
per 5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Bloemen van roze klaver 2.5 liter.
  Suiker 1400 gram.
  Citroenen 2 stuks.
  Sinaasappels 2 stuks.
  Gemberwortel 1 stuk.
  Tannine 3 gram.
  Anti-pectine enzym 3 gram.
  Citroenzuur 15 gram.
  Gist  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Was de bloemen.
  • Pers de sinaasappelen en de citroenen en kneus de gember.
  • Doe de klaver, de citroen-, het sinaasappelsap, de gember het citroenzuur en de tannine in een pan met 5 liter water.
  • Breng dit langzaam aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes trekken, onder voortdurend roeren. Daarna zeven en de most opvangen in een vat. Als de vloeistof lauwwarm is de anti-pectine toevoegen en het vat afdekken.
  • De volgende dag de giststarter en de gistvoeding toevoegen en het vat veertien dagen op een warme plaats zetten, regelmatig doorroeren.
  • Daarna in een gistingsfles zeven en deze afsluiten met een waterslot.
  • Zodra de gisting voltooid is de wijn overhevelen en een half sulfiettabletje toevoegen.
  • Elke twee maanden overhevelen tot de wijn helder is, dan bottelen.
  •  
    Meer recepten met:  [klaver] Terug   Index