Maak de hoefbladbloemetjes klaar en doe ze in een
grote plastic emmer. Het is voldoende alleen de
stelen en de buitenste groene bladeren eraf te
knippen. Giet over de bloemen twee liter kokend
water en laat ze 24 uur trekken. Zorg ervoor dat
de bloemen goed onder blijven om de volle smaak
eruit te krijgen.
Doe het citroensap in de emmer, los de suiker op
in twee liter heet water, giet dit over het
bloemenmengsel en laat het afkoelen.
Als de most voldoende afgekoeld is de gist
toevoegen en het geheel drie dagen laten gisten.
Zeef de most in een gistingsfles en sluit deze af
met een waterslot. Laat de wijn op een warme
plaats uitgisten. Hevel daarna de wijn over in
een schone fles en sluit deze af met een kurk en
laat de wijn een maand staan.
Filtreer de wijn voor een glashelder resultaat of
laat hem zolang in de fles staan tot hij helder
is, waarna de wijn gebotteld kan worden.
Deze wijn smaakt heerlijk vanaf het ogenblik dat
hij helder is, de smaak verandert daarna wel maar
wordt niet perse beter.
|