| 
            Maak de hoefbladbloemetjes klaar en doe ze in een
                grote plastic emmer. Het is voldoende alleen de
                stelen en de buitenste groene bladeren eraf te
                knippen. Giet over de bloemen twee liter kokend
                water en laat ze 24 uur trekken. Zorg ervoor dat
                de bloemen goed onder blijven om de volle smaak
                eruit te krijgen. 
            Doe het citroensap in de emmer, los de suiker op
                in twee liter heet water, giet dit over het
                bloemenmengsel en laat het afkoelen. 
            Als de most voldoende afgekoeld is de gist
                toevoegen en het geheel drie dagen laten gisten. 
            Zeef de most in een gistingsfles en sluit deze af
                met een waterslot. Laat de wijn op een warme
                plaats uitgisten. Hevel daarna de wijn over in
                een schone fles en sluit deze af met een kurk en
                laat de wijn een maand staan. 
            Filtreer de wijn voor een glashelder resultaat of
                laat hem zolang in de fles staan tot hij helder
                is, waarna de wijn gebotteld kan worden. 
            Deze wijn smaakt heerlijk vanaf het ogenblik dat
                hij helder is, de smaak verandert daarna wel maar
                wordt niet perse beter.
        
         |