Meer recepten met:  [k......] Terug   Index
 

KLEIN - HOEFBLADWIJN

 
 
Witte tafelwijn
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Bloemen van klein hoefblad 3 liter.
  Citroenen 2 stuks.
  Suiker 1000 gram.
  Water tot 4.5 liter.
  Gist en gistvoedingszout  

  • Maak de hoefbladbloemetjes klaar en doe ze in een grote plastic emmer. Het is voldoende alleen de stelen en de buitenste groene bladeren eraf te knippen. Giet over de bloemen twee liter kokend water en laat ze 24 uur trekken. Zorg ervoor dat de bloemen goed onder blijven om de volle smaak eruit te krijgen.
  • Doe het citroensap in de emmer, los de suiker op in twee liter heet water, giet dit over het bloemenmengsel en laat het afkoelen.
  • Als de most voldoende afgekoeld is de gist toevoegen en het geheel drie dagen laten gisten.
  • Zeef de most in een gistingsfles en sluit deze af met een waterslot. Laat de wijn op een warme plaats uitgisten. Hevel daarna de wijn over in een schone fles en sluit deze af met een kurk en laat de wijn een maand staan.
  • Filtreer de wijn voor een glashelder resultaat of laat hem zolang in de fles staan tot hij helder is, waarna de wijn gebotteld kan worden.
  • Deze wijn smaakt heerlijk vanaf het ogenblik dat hij helder is, de smaak verandert daarna wel maar wordt niet perse beter.
  •  
    Meer recepten met:  [k......] Terug   Index