Meer recepten met:  [kruisbes] Terug   Index
 

KRUISBESSENWIJN

 
 
Droge witte tafelwijn
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Kruisbessen groene en rijpe 1800 gram.
  Suiker 1130 gram.
  Citroenzuur 7 gram.
  Gist en gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  
  Anti-pectine enzym  

  • Verwijder steeltjes en kroontjes en was de kruisbessen.
  • Doe ze in een emmer en giet er 2.3 liter kokend water over.
  • Dek de emmer af en laat hem drie dagen staan, dagelijks roeren en de bessen kneuzen.
  • Los de suiker op in heet water.
  • Zeef het vocht van de kruisbessen en voeg de suikersiroop, de tannine, het citroenzuur en de anti-pectine toe. Roer alles goed door en doe alles in een gistingsfles.
  • Na 24 uur gist en gistvoeding toevoegen, bijvullen tot 4.5 liter met gekookt water en afsluiten met een waterslot.
  • Als de gisting voltooid is de wijn overhevelen in een schone fles met bijvoeging van een sulfiettabletje.
  • Iedere twee maanden overhevelen totdat de wijn helder blijft.
  • Daarna kan de wijn gebotteld worden.
  •  
    Meer recepten met:  [kruisbes] Terug   Index