Pluk de rijpe bessen en verwijder alle steeltjes.
Was ze voorzichtig en doe ze in een emmer. Giet
daarna het hete water over de bessen (2 liter) en
stamp de bessen fijn (ze gaan nu vreselijk
ruiken).
Laat de most drie dagen staan, maar roer de most
dagelijks door.
Zeef de most door een filterzak in een
gistingsfles en voeg hierbij de suiker opgelost
in ca 1 liter heet water.
Voeg hierbij de rasp en het sap van de
sinaasappel en voeg de gist toe.
Vul de fles met gekookt koud water als de eerste
hevige gisting voorbij is en sluit de fles met
een waterslot.
Laat de most geheel uitgisten. Daarna afhevelen
en overbrengen in een schone fles en 6 maanden
laten staan.
Bottelen als de wijn geheel helder is (dit zal
zeer snel zijn.)
Indien mogelijk iets langer laten liggen want het
duurt wel even voor deze wijn op dronk is. De
wijn is licht van kleur maar erg lekker.
|