Meer recepten met:  [l......] Terug   Index
 

LIJSTERBESSENWIJN (droog)

 
 
Rosé tafelwijn droog
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Lijsterbessen 1000 gram.
  Sinaasappels 2 stuks.
  Suiker 1300 gram.
  Water tot 4.5 liter.
  Gist en gistvoedingszout  

  • Pluk de rijpe bessen en verwijder alle steeltjes. Was ze voorzichtig en doe ze in een emmer. Giet daarna het hete water over de bessen (2 liter) en stamp de bessen fijn (ze gaan nu vreselijk ruiken).
  • Laat de most drie dagen staan, maar roer de most dagelijks door.
  • Zeef de most door een filterzak in een gistingsfles en voeg hierbij de suiker opgelost in ca 1 liter heet water.
  • Voeg hierbij de rasp en het sap van de sinaasappel en voeg de gist toe.
  • Vul de fles met gekookt koud water als de eerste hevige gisting voorbij is en sluit de fles met een waterslot.
  • Laat de most geheel uitgisten. Daarna afhevelen en overbrengen in een schone fles en 6 maanden laten staan.
  • Bottelen als de wijn geheel helder is (dit zal zeer snel zijn.)
  • Indien mogelijk iets langer laten liggen want het duurt wel even voor deze wijn op dronk is. De wijn is licht van kleur maar erg lekker.
  •  
    Meer recepten met:  [l......] Terug   Index