Meer recepten met:  [m......] Terug   Index
 

MAÏSMEELWIJN

 
 
Witte tafelwijn halfzoet
per 5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Maïs (gemalen) 600 gram.
  Suiker (bruine) 750 gram.
  Citroenen 2 stuks.
  Sinaasappels 2 stuks.
  Druivenconcentraat (wit) 500 gram.
  Citroenzuur 15 gram.
  Gist  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Pers de citroenen en de sinaasappels uit.
  • Doe het sap, het concentraat, citroenzuur en maïsmeel in een vat en giet hierop 3.5 liter kokend heet water. Goed roeren tot de suiker geheel is opgelost.
  • Doe alles uit de emmer in een gistingsvat en vul aan tot 5 liter met heet water. Zodra voldoende afgekoeld ook giststarter plus gistvoeding toevoegen. Sluit het vat af met een waterslot.
  • Zet het vat op een warme plaats tot de gisting voorbij is.
  • Hevel over en voeg een 1/2 sulfiettabletje toe.
  • Hevel na vier weken weer over en daarna nog een keer vlak voor de wijn de fles ingaat.
  •  
    Meer recepten met:  [m......] Terug   Index