Ris de bessen was ze en laat ze uitlekken. Schil
de citroenen en pers het sap eruit.
Doe de bessen in een emmer, druk ze fijn voeg de
anti-pectine toe met de schil en het sap van de
citroen en een sulfiettabletje.
Voeg hierbij 3.5 liter water roer goed door en
dek het vat goed af.
Los de honing op in wat heet water en laat dit
ongeveer vijf minuten zachtjes doorkoken. Voeg de
stroop ook bij de most in de emmer.
Voeg gist plus gistvoeding toe en laat hem twee
dagen gisten.
Roer alles regelmatig goed door.
Zeef de most in een gistingsfles. Breng het
volume op 4,5 liter en breng een waterslot aan.
Als de gisting is gestopt overhevelen en een
sulfiettabletje toevoegen.
Hierna overhevelen als de wijn helder is, daarna
om de drie maand tot er zich geen depot meer
vormt.
Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten
rijpen.
|