Maak een giststarter. Was de pruimen goed schoon
en verwijder de pitten. Maak er pulp van en doe
dit samen met het sap van de uitgeperste
vlierbessen en de gehakte rozijnen in een
gistingsvat. Kook de schijfjes banaan 20 min. in
ca. 5 liter water en zeef het sap in het
gistingsvat. Vul het volume aan tot ca. 9 liter,
voeg hierbij 3 sulfiettabletjes en dek het vat
goed af.
Voeg de volgende dag de rest van de ingrediënten
m.u.v. de suiker en de wodka toe en laat het
geheel vijf dagen gisten. (geregeld roeren)
Pers de pulp uit en doe de most in een
gistingsfles met waterslot.
Voeg telkens als de gisting verminderd suiker
toe.
Overhevelen bij een S.G. van 1020. Vul het volume
aan tot 9 liter en hevel over als de wijn helder
is. Hevel hierna nog drie keer over telkens om de
drie maanden en de wodka toevoegen.
Twee jaar koel laten rusten.
Bottelen en nog een jaar op de fles laten rijpen.
|