Maak een giststarter. Was de damastpruimen,
verwijder de pitten en maak er pulp van. Doe dit
samen met de fijngehakte rozijnen, het
druivenconcentraat en de helft van de suiker in
het gistingsvat. Snijd de bananen in schijfjes en
kook die 20 min. in 5 liter water. Zeef het sap
en doe het in het vat. Vul aan tot 9 liter. Voeg
twee sulfiettabletjes toe en dek het vat goed af.
Na 24 uur de overige ingrediënten toevoegen,
behalve de rest van de suiker. Vijf dagen laten
gisten en geregeld roeren.
Zeef daarna de most in een gistingsfles met een
waterslot. Voeg suiker toe wanneer de gisting
vermindert de laatste keer voor het overhevelen
bij S.G.1010.
Overhevelen bij een S.G. van 1010.
Hevel weer over als de wijn helder is.
Twee jaar koel laten rusten en om de drie maanden
overhevelen.
Bottelen en nog twee jaar op de fles laten
rijpen.
|