Meer recepten met:  [damastpruim] Terug   Index
 

DAMASTPRUIMENWIJN (zoet)

 
 
Rode dessertwijn zoet
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Damastpruimen (rijp) 5000 gram.
  Suiker (wit) 1000 gram.
  Suiker (bruin) 1000 gram.
  Rozijnen 800 gram.
  Bananen 1100 gram.
  Druivenconcentraat (rood) 700 gram.
  Wijnsteenzuur 10 gram.
  Citroenzuur. 10 gram.
  Pecto-enzymen 20 gram.
  Gist Port  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Was de damastpruimen, verwijder de pitten en maak er pulp van. Doe dit samen met de fijngehakte rozijnen, het druivenconcentraat en de helft van de suiker in het gistingsvat. Snijd de bananen in schijfjes en kook die 20 min. in 5 liter water. Zeef het sap en doe het in het vat. Vul aan tot 9 liter. Voeg twee sulfiettabletjes toe en dek het vat goed af.
  • Na 24 uur de overige ingrediënten toevoegen, behalve de rest van de suiker. Vijf dagen laten gisten en geregeld roeren.
  • Zeef daarna de most in een gistingsfles met een waterslot. Voeg suiker toe wanneer de gisting vermindert de laatste keer voor het overhevelen bij S.G.1010.
  • Overhevelen bij een S.G. van 1010.
  • Hevel weer over als de wijn helder is.
  • Twee jaar koel laten rusten en om de drie maanden overhevelen.
  • Bottelen en nog twee jaar op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [damastpruim] Terug   Index