Pluk de bloemen op een mooie zonnige dag en meet
ze in een maatbeker. Druk de paardenbloemen
zachtjes aan. Verwijder de groene stelen. Doe de
bloemen in een gistingsvat en giet hierover twee
liter kokend water. Laat de bloemen drie dagen
staan en zeef de most in een grote pan. Breng de
most aan de kook en los hierin de suiker op. Giet
de most in een gistingsfles en voeg zodra het
voldoende is afgekoeld de gist toe.
Pers de sinaasappel en rasp de schil en voeg sap
en rasp toe.
Vul de fles met gekookt, afgekoeld water.
Sluit de fles met een prop watten en na een paar
dagen als de most voldoende gist met een
waterslot.
Overhevelen in een schone fles, zodra de gisting
is gestopt en laat hem zolang mogelijk liggen.
De groene bloemkelken geven deze wijn een
harsachtige smaak als deze worden verwijderd
wordt dat minder.
|