Was de bloemen en laat ze uitlekken.
Doe de bloemen in een emmer en giet er 4.5 liter
kokend water over.
Dek de emmer af en laat hem drie dagen staan
dagelijks even doorroeren.
Schil de citroen en de sinaasappel, pers het sap
eruit en kneus de gemberwortel.
Pers de bloemen grondig uit, doe het sap in een
pan, voeg nu het citroensap plus de schil en de
gemberwortel toe. Doe het citroenzuur, de tannine
en de suiker erbij en breng het geheel aan de
kook. Blijf roeren tot alle suiker is opgelost.
Half uurtje zachtjes laten koken en terug gieten
in de emmer
Af laten koelen, antipectine-enzym toevoegen,
afdekken en op een warme plaats zetten.
Voeg na 24 uur gist plus gistvoedingszout toe,
sluit de fles af met een waterslot.
Na 6 dagen zeven en in een schone fles doen, een
fijngemaakt sulfiettabletje toevoegen en de fles
afsluiten met een spon.
Gedurende het eerste halfjaar iedere twee maanden
overhevelen, daarna alleen bij droesemvorming.
Zodra de wijn helder is kan deze gebotteld
worden.
|