Meer recepten met:  [pastinaak] Terug   Index
 

PASTINAAKWIJN

 
 
Witte tafelwijn droog
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Pastinaak (gewassen en geboend) 3500 gram.
  Suiker 2000 gram.
  Druivenconcentraat (wit) 700 gram.
  Vlierbloemen (gedroogd) 30 gram.
  Sinaasappel- of citroensap 1000 stuks.
  Wijnsteenzuur 10 gram.
  Tannine 10 gram.
  Amylozyme 5 gram.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist Hautes-Sauternes  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Kook de schijfjes pastinaak 20 min. met 5 liter water in een pan tot ze zacht zijn. Doe de suiker in het gistingsvat en giet er het kookvocht op. Pers de pastinaak slechts zeer licht uit. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg het sinaasappel of citroensap bij plus een sulfiettabletje en sluit het gistingsvat af.
  • Na 24 uur de rest van de ingrediënten toevoegen behalve de bloemen. Breng het volume op 9 liter en laat de most acht dagen gisten. Regelmatig doorroeren.
  • Zeef de most in een gistingsfles, plaats een waterslot en voeg na drie dagen de bloemen toe. Uit laten gisten tot S.G.1000.
  • Hevel over. Hevel weer over als de wijn helder is. 10 maanden koel bewaren om de 3 maanden overhevelen.
  • Bottelen en zes maanden op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [pastinaak] Terug   Index