Meer recepten met:  [perzik] Terug   Index
 

PERZIKENWIJN (droog)

 
 
Witte tafelwijn droog
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Perziken (rijpe) 4000 gram.
  Suiker 2000 gram.
  Druivenconcentraat (wit) 600 gram.
  Rozenblaadjes (wit of geel) 1/2 liter.
  Wijnsteenzuur 5 gram.
  Citroenzuur 5 gram.
  Tannine 10 gram.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist Chablis  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Maak de vruchten tot pulp en verwijder de pitten. Pers de pulp uit in een nylon zak of een dichtgeweven doek. Vul het volume aan met water tot ca. 7 liter. Voeg enkele sulfiettabletjes toe. Dek het vat goed af.
  • Na 24 uur het sap van de pulpresten afhevelen. Los 2 kg suiker op in 2 liter kokend water en voeg dit bij het sap.
  • Voeg na afkoeling de rest van de ingrediënten erbij m.u.v. de bloemen en laat dit ca. 2 dagen gisten.
  • Hevel de most daarna over in een gistingsfles en voeg na ca.5 dagen ook de bloemen toe.
  • Overhevelen zodra de gisting is gestopt en hevel nog eens over als de wijn helder is. Hevel hierna nog drie keer over telkens om de drie maanden. Telkens 1 sulfiettabletje toevoegen.
  • Bottelen en nog een half jaar op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [perzik] Terug   Index