Maak een giststarter. Maak de vruchten tot pulp
en verwijder de pitten. Pers de pulp uit in een
nylon zak of een dichtgeweven doek. Vul het
volume aan met water tot ca. 7 liter. Voeg enkele
sulfiettabletjes toe. Dek het vat goed af.
Na 24 uur het sap van de pulpresten afhevelen.
Los 2 kg suiker op in 2 liter kokend water en
voeg dit bij het sap.
Voeg na afkoeling de rest van de ingrediënten
erbij m.u.v. de bloemen en laat dit ca. 2 dagen
gisten.
Hevel de most daarna over in een gistingsfles en
voeg na ca.5 dagen ook de bloemen toe.
Overhevelen zodra de gisting is gestopt en hevel
nog eens over als de wijn helder is. Hevel hierna
nog drie keer over telkens om de drie maanden.
Telkens 1 sulfiettabletje toevoegen.
Bottelen en nog een half jaar op de fles laten
rijpen.
|