Maak een giststarter. Maak de vruchten tot pulp
en verwijder de pitten. Pers de pulp uit in een
nylon zak of een dichtgeweven doek. Vul het
volume aan met water tot ca. 5 liter. Voeg enkele
sulfiettabletjes toe. Dek het vat goed af.
Snijd de volgende dag de bananen aan schijfjes
samen met de schillen en kook dit ca.20 min. Zeef
het perzikensap in het gistingsvat voeg de honing
toe en doe het hete bananensap ook hierbij en
roer alles tot de honing goed is opgelost.
Na afkoeling kunnen de overige ingrediënten
worden toegevoegd (met uitzondering van de suiker
en de bloemblaadjes).
Breng het volume op 9 liter en laat het geheel
ca. drie dagen gisten.
Hevel de most daarna over in een gistingsfles met
waterslot.
Na acht dagen de bloemblaadjes toevoegen.
Suiker toevoegen iedere keer als de gisting
trager verloopt de laatste keer voor het
overhevelen bij S.G.1015.
Overhevelen bij S.G.1015 en hevel nog eens over
zodra de wijn helder is. Hevel hierna nog drie
keer over telkens om de drie maanden. Laat hem
rusten op een lage temperatuur.
Bottelen zodra zich geen sediment meer vormt en
daarna nog een half jaar op de fles laten rijpen.
|