Meer recepten met:  [peterselie] Terug   Index
 

PETERSELIEWIJN (wit)

 
 
Witte tafelwijn
per 10 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Peterselie 1000 gram.
  Sinaasappels 4 stuks.
  Citroenen 4 stuks.
  Suiker 1500 gram.
  Rietsuiker 1000 gram.
  Gemberpoeder(djahé) 1 theel.
  Water tot 10 liter.
  Wijnsteenzuur 10 gram.
  Gistvoeding 10 gram.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Tannine 5 gram.
  Gist - All Purpose -  

  • De peterselie afspoelen en koken in 5 liter water. Daaraan toevoegen: het sap en de schillen van de sinaasappels en de citroenen. Dit 20 min laten doorkoken. Het kooknat in een emmer doen en laten afkoelen.
  • Toevoegen 1½ kg. suiker, 1 kg. rietsuiker, djahé, pecto-enzymen, gistvoeding, wijnsteenzuur en de tannine.
  • Als de most voldoende is afgekoeld de gist toevoegen en het geheel vier dagen laten gisten.
  • Breng de most dan over in een gistingsfles met waterslot en laat hem geheel uitgisten. Daarna afhevelen en overbrengen in een schone fles.
  • Bottelen als de wijn geheel helder is.
  •  
    Meer recepten met:  [peterselie] Terug   Index