Meer recepten met:  [pruim] Terug   Index
 

PRUIMENWIJN

 
 
Witte social wijn medium
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Pruimen (rijpe) 5000 gram.
  Suiker 3000 gram.
  Druivenconcentraat (wit) 700 gram.
  Wijnsteenzuur 10 gram.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist Bordeaux  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Was de vruchten en verwijder de pitten en maak er pulp van doe dit in een gistingsvat samen met de enzymen 2 sulfiettabletjes en 5 liter water. Voeg hierbij 1000 gram. suiker en roer totdat de suiker is opgelost. Sluit het vat goed af.
  • Voeg na 24 uur de overige ingrediënten toe en breng het volume op 10 liter. Vijf dagen laten gisten en geregeld roeren.
  • Pers de pulp licht uit en doe de most in een gistingsfles met waterslot. Suiker toevoegen iedere keer als de gisting trager verloopt.
  • Overhevelen bij S.G.1010 en hevel nog eens over zodra de wijn helder is. Hevel hierna nog drie keer over telkens om de drie maanden. Laat hem een jaar rusten op een koele plaats.
  • Bottelen zodra zich geen sediment meer vormt en daarna nog een jaar op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [pruim] Terug   Index