Snijd de rabarber in stukjes en verwijder alle
bladdelen. Doe de rabarber in een vat en doe
hierbij 2,5 liter kokend over. Strooi hierbij de
kalk om het overtollige oxaalzuur te verwijderen.
Voeg een sulfiettabletje toe en laat het geheel
10 dagen staan. Iedere dag goed doorroeren en de
rabarber fijn drukken. Hierna overzeven in een
ander gistingsvat.
Snijd de bieten in plakjes, niet schillen en voeg
hierbij 2,5 liter heet water toevoegen. Als ze na
twee dagen zacht zijn overzeven in het vat met de
rabarber.
Hak de rozijnen fijn, kneus de gemberwortel en
voeg deze samen met de antipectine, de tarwe, de
tannine en de suiker bij de inhoud van het
gistingsvat. Roeren tot de suiker is opgelost.
Na 24 uur gist plus voeding toevoegen en de most
vijf dagen laten gisten. Regelmatig omroeren.
Zeef hierna de most in een gistingsfles en sluit
deze af met een waterslot. (eventueel aanvullen
tot 4,5 liter)
Als de gisting is gestopt overhevelen en een
sulfiettabletje toevoegen.
Hierna overhevelen als de wijn helder is, daarna
om de drie maand tot er zich geen depot meer
vormt.
Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten
rijpen.
|