Meer recepten met:  [r......] Terug   Index
 

REINE CLAUDEWIJN

 
 
Halfzoete witte tafelwijn
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Reine Claudes 1360 gram.
  Gemalen gerst 170 gram.
  Suiker 1360 gram.
  Citroenzuur 7 gram
  Tannine 1.75 gram.
  Gist (graangist)  
  Gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  
  Antipectine-enzym  

  • Was de reine-claudes voorzichtig en laat ze uitlekken.
  • Doe ze samen met de gerst in een emmer en giet er 4.5 liter kokend water over, dek de emmer af en laat hem zo 4 dagen staan.
  • Zeef hierna de most in een andere emmer, voeg nu de suiker, het citroenzuur, de tannine en de anti-pectine toe. Het geheel goed roeren zodat alle suiker goed oplost.
  • Als het mengsel is afgekoeld alles in een emmer scheppen. Daarna de emmer goed afdekken.
  • Na 24 uur de gist en gistvoeding toevoegen.
  • Zet de emmer 7 dagen op een warme plaats en roer deze elke dag goed door.
  • Zeef daarna de most in een gistingsvat met waterslot.
  • Zodra de gisting is afgelopen de wijn overhevelen in een schone fles met bijvoeging van een sulfiettabletje.
  • Iedere twee maanden overhevelen totdat de wijn helder blijft.
  • Daarna kan de wijn gebotteld worden.
  •  
    Meer recepten met:  [r......] Terug   Index