Was de reine-claudes voorzichtig en laat ze
uitlekken.
Doe ze samen met de gerst in een emmer en giet er
4.5 liter kokend water over, dek de emmer af en
laat hem zo 4 dagen staan.
Zeef hierna de most in een andere emmer, voeg nu
de suiker, het citroenzuur, de tannine en de
anti-pectine toe. Het geheel goed roeren zodat
alle suiker goed oplost.
Als het mengsel is afgekoeld alles in een emmer
scheppen. Daarna de emmer goed afdekken.
Na 24 uur de gist en gistvoeding toevoegen.
Zet de emmer 7 dagen op een warme plaats en roer
deze elke dag goed door.
Zeef daarna de most in een gistingsvat met
waterslot.
Zodra de gisting is afgelopen de wijn overhevelen
in een schone fles met bijvoeging van een
sulfiettabletje.
Iedere twee maanden overhevelen totdat de wijn
helder blijft.
Daarna kan de wijn gebotteld worden.
|