Meer recepten met:  [rijst] [s......] Terug   Index
 

RIJSTWIJN (sake)

 
 
Witte tafelwijn
per 5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Rijst (gebroken of gemalen) 1500 gram.
  Suiker 1400 gram.
  Rozijnen. 500 gram.
  Citroenen 2 stuks.
  Water tot 5 liter
  Gist (All Purpose)  
  Gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Hak de rozijnen fijn en vermeng deze met de rijst, giet hierover 4 liter kokend water, waarin de suiker is opgelost.
  • Laat dit afkoelen en voeg het citroensap, de gist en het gistvoedingszout toe.
  • Na drie weken moet het mengsel gezeefd worden .
  • Hierna de most in een fermentatiefles gieten, aanvullen tot 5 liter en afsluiten met een waterslot.
  • Tijdens de eerste drie weken moet de fles iedere dag goed worden geschud.
  • Laat de wijn uitfermenteren .
  • Daarna elke twee maand overhevelen plus 1 sulfiettabletje toevoegen.
  • Hierna bottelen en koel opslaan.
  •  
    Meer recepten met:  [rijst] [s......] Terug   Index