Meer recepten met:  [rijst] Terug   Index
 

RIJST - ROZIJNENWIJN

 
 
Witte tafelwijn halfzoet
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Vliesrijst 500 gram.
  Rozijnen 500 gram.
  Citroenen 1 stuks.
  Suiker 1400 gram.
  Suiker 2 gram.
  Tannine  
  Gist (graangist)  
  Gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Spoel de rozijnen schoon en hak ze fijn. Schil de citroen en pers het sap eruit.
  • Doe de rijst, de rozijnen, de tannine, de citroenschil en het sap in een gistingsvat en voeg hierbij 4,5 liter kokend water.
  • Voeg hierbij de suiker en roer tot de suiker geheel is opgelost.
  • Voeg gist plus gistvoeding toe en laat hem zeven dagen gisten.
  • Roer alles regelmatig goed door.
  • Zeef de most in een gistingsfles. Breng het volume op 4,5 liter en breng een waterslot aan.
  • Als de gisting is gestopt overhevelen en een sulfiettabletje toevoegen.
  • Hierna overhevelen als de wijn helder is, daarna om de drie maand tot er zich geen depot meer vormt.
  • Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [rijst] Terug   Index