Maak een giststarter. Hak de rozijnen fijn en doe
ze met de helft van de suiker in het gistingsvat.
Giet hierbij 3.5 liter kokend water. Blijf roeren
tot alle suiker is opgelost. Was de rijst in koud
water doe die bij de pulp als deze handwarm is en
dek het gistingsvat af.
Voeg hierbij de volgende dag de rest van de
ingrediënten, behalve de suiker. Laat het geheel
10 dagen gisten en roer meerdere keren per dag
door.
Zeef de most en voeg twee vitaminetabletjes toe.
Vul de fles tot schouderhoogte en sluit hem af
met een waterslot. Voeg als het S.G. is gedaald
tot 1010 de rest van de suiker in gedeelten bij
en laat de wijn droog uitgisten.
Hevel over bij S.G.1000 en vul met water bij.
Hevel weer over als de wijn geheel helder is en
plaats hem op een koele plek. Een jaar lang elke
3 maanden overhevelen en steeds een 1/2
sulfiettabletje toevoegen.
Dan bottelen en minstens een half jaar op de fles
laten rijpen.
|