Meer recepten met:  [rozenbottel] Terug   Index
 

ROZENBOTTELWIJN

 
 
Halfzoete rosé tafelwijn
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Rozenbottels goed rijp 1800 gram.
  Suiker 1360 gram.
  Sinaasappel 1
  Citroenzuur 14 gram.
  Tannine 1.75 gram.
  Gist en gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  
  Anti-pectine enzym  

  • Was de rozenbottels en sla ze kapot met een houten stamper.
  • Doe ze in een emmer en giet er 3.4 liter kokend water over.
  • Schil de sinaasappel en pers het sap eruit.
  • Voeg een fijngemaakte campdentablet toe, samen met de schil van en het sap van de sinaasappel en laat dit zo 24 uur staan.
  • Los de suiker op in een beetje heet water en voeg deze siroop toe.
  • Voeg nu citroenzuur, tannine en anti-pectine toe.
  • Roer alles goed door en dek de emmer af.
  • Na 24 uur gist en gistvoeding toevoegen, laat dan de emmer drie dagen op een warme plaats staan.
  • Vul aan tot 4.5 liter met warm water, zeef alles dan in een gistingsfles en sluit die af met een waterslot.
  • Als de gisting gestopt is de wijn overhevelen in een schone fles met bijvoeging van een sulfiettabletje.
  • Iedere twee maanden overhevelen totdat de wijn helder blijft.
  • Daarna kan de wijn gebotteld worden.
  •  
    Meer recepten met:  [rozenbottel] Terug   Index