Was de rozenbottels en sla ze kapot met een
houten stamper.
Doe ze in een emmer en giet er 3.4 liter kokend
water over.
Schil de sinaasappel en pers het sap eruit.
Voeg een fijngemaakte campdentablet toe, samen
met de schil van en het sap van de sinaasappel en
laat dit zo 24 uur staan.
Los de suiker op in een beetje heet water en voeg
deze siroop toe.
Voeg nu citroenzuur, tannine en anti-pectine toe.
Roer alles goed door en dek de emmer af.
Na 24 uur gist en gistvoeding toevoegen, laat dan
de emmer drie dagen op een warme plaats staan.
Vul aan tot 4.5 liter met warm water, zeef alles
dan in een gistingsfles en sluit die af met een
waterslot.
Als de gisting gestopt is de wijn overhevelen in
een schone fles met bijvoeging van een
sulfiettabletje.
Iedere twee maanden overhevelen totdat de wijn
helder blijft.
Daarna kan de wijn gebotteld worden.
|