Meer recepten met:  [rozenbottel] Terug   Index
 

ROZENBOTTELWIJN

 
 
Halfzoete rosé tafelwijn
per 5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Rozenbottels 2000 gram.
  Suiker 1200 gram.
  Rozijnen 250 gram.
  Citroenen 2 stuks.
  2 stuks. 1/2 kopje
  Water tot 5 liter
  Gist en gistvoedingszout  
  Antipectine-enzym  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Pluk de rozenbottels, was ze en snijd ze doormidden.
  • Doe ze een plastic emmer waarin reeds de gehakte rozijnen en de suiker zijn gedaan.
  • Giet hier het kokende water overheen laat de massa afkoelen tot gistingstemperatuur en voeg dan de enzymen toe.
  • Laat de massa 24 uur staan en doe er de overige ingrediënten bij.
  • De primaire fermentatie mag ca. 10 dagen duren.
  • Scheid daarna de most van de pulp en breng de most over in gistingsflessen.
  • Laat de wijn uitfermenteren.
  • Daarna elke twee maand overhevelen plus 1 sulfiettabletje toevoegen.
  • Het klaren kan wat langer duren dan normaal het geval is.
  • Hierna bottelen en koel opslaan.
  •  
    Meer recepten met:  [rozenbottel] Terug   Index