|
Rosé witte tafelwijn medium |
per 4.5 liter |
|
Ingrediënten: |
Hoeveelheden: |
|
Rozenblaadjes. rode, witte of gemengd |
2½ liter. |
|
Druivenconcentraat (wit of rood) |
1000 gram. |
|
Suiker. |
870 gram. |
|
Lactose. |
40 gram. |
|
Appelzuur. |
5 gram. |
|
Citroenzuur. |
5 gram. |
|
Pecto-enzymen. |
5 gram. |
|
Tannine. |
5 gram. |
|
Gist Hautes-Sauternes. |
|
|
Gistvoeding en sulfiet |
|
|
Pluk sterk geurende rozenblaadjes. Maak een
giststarter en doe de bloemen in een gistingsvat.
Voeg de helft van de suiker en 2 liter water toe
en roer zolang tot alle suiker is opgelost. Doe
er een sulfiettabletje bij en sluit het vat goed
af.
Doe de volgend dag de rest van de ingrediënten
erbij, behalve de suiker. Vul het volume aan tot
4 liter en laat vijf dagen gisten. Per dag
meerdere keren doorroeren.
Los de rest van de suiker op in ¼ liter kokend
water af laten koelen en in een fles doen. Zeef
de pulp uit het vat en doe de most bij in de
fles. Plaats een waterslot en hevel over bij
S.G.1010.
Voeg 1 sulfiettabletje toe en hevel weer over als
de wijn helder is. Bewaar de wijn 1 jaar op een
koele plaats. Elke drie maanden overhevelen en ½
sulfiettabletje toevoegen.
De wijn hierna op de fles nog een half jaar laten
rijpen.
|
|