Meer recepten met:  [rozijn] Terug   Index
 

ROZIJNENWIJN (zoet)

 
 
Witte wijn zoet
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Rozijnen of Sultana's 3000 gram.
  Suiker 1500 gram.
  Vlierbloemen (gedroogd) 30 gram.
  Wijnsteenzuur 5 gram.
  Citroenzuur. 10 gram.
  Tannine 10 gram.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist Hautes Sauternes  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Was de rozijnen en hak ze fijn. Doe ze met 200 gram suiker in een vat. Giet er 7 liter kokend water bij en roer tot alle suiker is opgelost. Vul het volume aan tot 9 liter, voeg 2 sulfiettabletjes toe en sluit het vat goed af.
  • Voeg na 24 uur de andere ingrediënten toe en laat de pulp vier dagen gisten en roer de most geregeld door (m.u.v. de rest van de suiker). Vier dagen laten gisten en regelmatig doorroeren.
  • Zeef daarna de most in een gistingsfles en plaats daarop een waterslot. Voeg suiker toe steeds als de gisting trager verloopt.
  • Overhevelen bij een S.G. van 1015. Vul het volume aan tot 9 liter en hevel weer over als de wijn helder is.
  • Negen maanden koel laten rusten en om de drie maanden overhevelen.
  • Bottelen en nog zes maanden op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [rozijn] Terug   Index