Boen de pastinaken goed schoon en snijd ze in
stukjes.
Pel de bananen en snijd ze in schijfjes.
Kook de pastinaken en de bananen een half uur in
drie liter water.
Hak de rozijnen fijn en doe deze met het
voedingszout in een emmer en doe hier ook de
suiker en het citroensap bij.
Zeef het kokende vocht van de bananen en de
pastinaken door een dichtgeweven doek op de
ingrediënten in de emmer.
Wanneer de most is afgekoeld de enzymen en de
gist toevoegen.
Na vier dagen gisten de most van de pulp scheiden
en verder laten gisten in een gistingsfles onder
een waterslot.
Alcoholgehalte opvoeren door suiker toevoeging.
Zodra de gisting gestopt is overhevelen en in een
schone fles doen.
Daarna elke twee maand overhevelen plus 1
sulfiettabletje toevoegen.
Als de wijn geklaard is deze nog twee jaar
opslaan in een koele ruimte, het water in het
waterslot vervangen door een propje watten.
(regelmatig vervangen door schone)
Hierna bottelen in donkere flessen en opslaan op
een koele plaats.
|