Meer recepten met:  [sherry] [pastinaak] Terug   Index
 

SHERRY (experimenteel)

 
 
Sherry
per 5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Pastinaken 1800 gram.
  Suiker 600 gram.
  Bananen 500 gram.
  Rozijnen 1000 gram.
  Citroenen 2 stuks.
  Water tot 5 liter
  Gist (Sherry) en gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Boen de pastinaken goed schoon en snijd ze in stukjes.
  • Pel de bananen en snijd ze in schijfjes.
  • Kook de pastinaken en de bananen een half uur in drie liter water.
  • Hak de rozijnen fijn en doe deze met het voedingszout in een emmer en doe hier ook de suiker en het citroensap bij.
  • Zeef het kokende vocht van de bananen en de pastinaken door een dichtgeweven doek op de ingrediënten in de emmer.
  • Wanneer de most is afgekoeld de enzymen en de gist toevoegen.
  • Na vier dagen gisten de most van de pulp scheiden en verder laten gisten in een gistingsfles onder een waterslot.
  • Alcoholgehalte opvoeren door suiker toevoeging.
  • Zodra de gisting gestopt is overhevelen en in een schone fles doen.
  • Daarna elke twee maand overhevelen plus 1 sulfiettabletje toevoegen.
  • Als de wijn geklaard is deze nog twee jaar opslaan in een koele ruimte, het water in het waterslot vervangen door een propje watten. (regelmatig vervangen door schone)
  • Hierna bottelen in donkere flessen en opslaan op een koele plaats.
  •  
    Meer recepten met:  [sherry] [pastinaak] Terug   Index