Meer recepten met:  [sinaasappel] Terug   Index
 

SINAASAPPELWIJN (licht)

 
 
Witte tafelwijn licht
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Sinaasappelsap vers of uit blik 1100 gram.
  Suiker 2200 gram
  Druivenconcentraat (wit) 1100 gram.
  Wijnsteenzuur 5 gram.
  Tannine 10 gram.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist All-Purpose  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Doe de suiker in een gistingsvat. Giet er 6 liter kokend water op en roer tot de suiker is opgelost. Voeg dan het sinaasappelsap en het druivenconcentraat toe. Enzym, zuur, tannine, gistvoeding en giststarter toevoegen als de most voldoende is afgekoeld.
  • Laat het geheel drie dagen gisten, zeef de most en doe die in een gistingsfles en laat hem verder uitgisten tot S.G. 995.
  • Overhevelen bij een S.G. van 995. Vul het volume aan tot 9 liter en hevel weer over als de wijn helder is.
  • Hevel na drie maanden weer over.
  • Bottelen en nog drie maanden op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [sinaasappel] Terug   Index